Szombat reggeli (vagy ebéd?) döntsd el te! :)

Szombat reggeli laza ébredés, kint köd, bent lustaság.... a tegnap kapott sütőtök ott vár a konyhapulton, az az igazi, vastag, szürke héjú. Még friss az agyam, kávé kellene meg valami reggeli, mit fogok ebédelni, kaptam sertésmájat (kb. 20 dekányi), rég ettem már, ebből is kellene valami finomat... közben felvágom a tököt (hát, ez inkább férfimunka...) de megvan... és jön a szikra, hmmm, valami fincsi ízbomba... nahát, tök és máj? Hmmmm, mi sülhet ebből ki? :)
Szóval két szép szelet tököt (kb. 20-25 deka) felvagdostam kis kockákra, a többi meg bement a sütőbe, még most kezd illatozni... összevagdostam egy nagy fej vöröshagymát, ez a tökkel és egy evőkanálnyi kókuszzsírral ment a lábosba, kicsit átpirítottam, majd kevés víz rá, épphogy még nem lepte el, és mehetnek bele a fűszerek: kevés só, bors, majoránna, csipet curry (na jó, két csipet mert én imádom :)), kevés fokhagymapor.... azok az illatok!!!! Lefedve kb 10-15 perc alatt megpuhul a tök és egy finom, fűszeres, sűrű ragu lesz belőle. Na aki nem eszik húst, az itt be is fejezheti.... de nálam itt jött rá a felcsíkozott sertésmáj, amivel az egészet még összeforgattam és pároltam 5-6 percig, míg a már mindenütt átsült/átfőtt. Lefedve még vagy 10 percig hagytam összeérni az ízeket. Aztán tálalásnál ment rá egy csipet petrezselyemzöld. Bár annyira nem fotogén, de mennyei illat és ízorgia. Nekem ma ez volt a reggeli, a maradék lesz az ebéd. Szerintem aki azt mondja, nem szereti a májat, még az is megeszi. Ebből a mennyiségből két nagyon jó étkű ember jóllakik, de akár 3 embernek is elég. Az egész elkészül egy jó fél óra alatt. Kipróbálod?