Pöri paleósan

2018.08.04

Egy kis pörkölt újragondolva :) Sztori: telefonon beszélgettem kedves barátnőmmel, hát mivel is foglalkozik, épp a fagyasztót olvasztja le. Benéztem én is, le kéne olvasztani... ráér, meleg van. Találtam egy kis doboz fagyasztott birkapörköltet. Hmmm, nem épp nyári könnyű kaja. De hát van hozzá kovászos uborka. Vagy megcsinálhatom friss zöldségekkel gulyásnak, de akkor mi lesz a koviubival? Na erre jött az ötlet, legyen benne zöldség, meg kovászos uborka is. 

Hozzávalók (1 főre): 1 adag félig kiolvadt birkapörkölt (bármilyen pörkölt jó, amit találunk), 1 sárgarépa, 1 kovászosuborka

Elkészítés: A répát kis csíkokra, a kovászos uborkát kockára vágtam. Egy serpenyőben picit lesózva, kevés zsiradékon (amit levettem a pörköltről) párolni kezdem a répát, kb. 5 perc után hozzáadtam a pörköltet és pici vizet és együtt még vagy 10 percig kevergetve összefőztem. A végén rádobtam a kockára vágott uborkát és azzal már csak épphogy átforgattam. Lehet tálalni:) Jó étvágyat hozzá! 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el