Kapros juhtúrós kiflik

Hozzávalók
Tészta: 35 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, langyos víz, csipet cukor, egy kiskanál só
Töltelék: 1 csomag juhtúró vagy bryndza (12 dkg), 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál zsír, 1 kisebb csokor kapor,
1 tojás kenéshez
Elkészítése :
Langyos tejbe kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Közepesen lágy kelttésztát gyúrok a hozzávalókból, annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. A tésztát félreteszem egy órát kelni.
Amíg a tészta kel, a juhtúrót, zsírt, vajat, kaprot kikeverem.A sütőt előmelegítem kb. 200 fokra.
Ha a tészta szépen megkelt, akkor lisztezett deszkán kisebb téglalappá nyújtom, kb. kisujjnyi vastagra. Rákenem a juhtúrós massza valamivel több mint felét és hajtogatom a tésztát alulról, felülről 3-ba, majd balról, jobbról 3-ba. Utána újra elnyújtom téglalapba és feltekerem. A tekercset 4 részre vágom. Majd ezeket egyenként kör alakúra nyújtom és 8 cikkbe vágom. Mindegyikre teszek egy egy kiskanállal a maradék juhtúróból és kiflikké tekerem. A kifliket tepsibe teszem és még hagyom kelni 20 percet. Nekem 2 tepsivel lett ebből a mennyiségből. Utána lekenem felvert tojással és mehet a forró sütőbe. Leveszem 160 fokra a sütőt és hőlégkeverésre kapcsolom. Hőlégkeveréssel 12-15 perc alatt készre sütöm. Kívül ropogós, belül habkönnyű, leveles lesz . Nem fog elállni másnapig, mert elfogy!