Egy reggeli, egy ebéd

Egy finom gyors omlett hétvégén reggelire? Hmmm, nincs is ennél feltöltőbb. Kint süt a nap, süvítenek a mínuszok, még szép, hogy villásreggelire vágyom. Felszeleteltem 2 virslit, egy kis friss zöldhagyma zöldjét is és felvertem 2 tojást, csipet sóval, jó habosra. A serpenyőben felforrósítottam egy kis zsiradékot, bele a virsli, kicsit pirítottam, ráöntöttem a tojást, megszórtam a zöldhagymaszárral, és amikor kezdett átsülni, egy csipet rukkolával koronáztam. Óvatosan kettéhajtva tányérra csúsztatni, és már csak jóízűen elfogyasztani, ennyi.

És az ebéd
Feltettem közben főni a finom tanyasi csirkelevest. Nemrég kaptam ajándékba egy curry fűszert, gondoltam, a főtt húshoz készítek valami mártást, egyelőre a tél uralkodik, szóval melegítő ételeket érdemes készíteni. Az enyhén csípős curry ízét aki szereti, annak ez is biztosan ízleni fog.
A mártás

Hozzávalók:
Két szép szál sárgarépa
Egy kisebb fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
Curry fűszer (nem kell feltétlen ilyen, ami épp van otthon)
Újhagyma
Kókusztejszín
Kókuszzsír
só, petrezselyemzöld
pici balzsamecet, vagy citromlé
Elkészítés:
Kb. 1 evőkanálnyi felhevített kókuszzsírra rádobtam a fokhagymát, apróra vágott lilahagymát és a kis szeletekre vágott répát és megsóztam. 5-6 percig együtt jól átpároltam, majd kb. 1 deci kókusztejszínt öntöttem rá, ekkor tettem bele egy teáskanál curryt, az apróra vágott újhagymát és megszórtam még petrezselyemzölddel is, meg egy pici vízzel hígítottam a levét. Addig főztem, míg a répa megpuhult és finom, krémesre besűrűsödött a leve. Akkor egy teáskanálnyi citromos balzsamecettel meglocsoltam (lehet pár csepp citromlével is. A húslevesben főtt husival tálaltam.