Ebéd mézesen, mustárosan

Nem a kedvencem a csirkemell, és egész csirkét szeretek vásárolni, de persze minden részét el lehet készíteni finoman. Csirkemellet szeretőknek és nemszeretőknek is ez a módszer szerintem beválik. Tanyasi csirkének a mellehúsát használtam hozzá, amit nem túl kicsi csíkokra vágtam és egy éjszakára bepácoltam. A pácba került kb. 2 evőkanál mustár, egy teáskanál méz, egy teáskanál balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj, pici bors. Jól kikevertem. Ebbe beleforgatva pihengettek a csirkemellfalatok másnapig a hűtőben a gyorsan elkészíthető ebédhez.
Köretként két kisebb édesburgonyát felkarikáztam, amit kevés kókuszzsíron serpenyőben piros-ropogósra kisütöttem, majd egy felmelegített tányérra kiszedegettem, hogy ne hűljön ki, míg gyorsan megsütöm hozzá a husit. Ugyanebbe a serpenyőbe mentek a pácban finomra érlelődött csirkemell falatkák, amelyeket amikor betettem a forró serpenyőbe, kevés sóval meghintettem. Tényleg elég neki mindkét oldalán 3-4 perc. Én még csemege uborkát karikáztam a tányérra hozzá. Omlós, puha, zaftos a csirkemell, illik hozzá az édeskés batáta. Ilyet fogok még sütni :)