Amikor a cukkini főfogás

Valahogy kevesebb húst eszek mostanság, és ez alapból egy kedvenc ételem. Elkészíteni roppant egyszerű, gyors és aki nem igazán van oda a cukkiniért, annak is meglepő lehet, annyira ízletes.
Kezdtem azzal, hogy bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. A 2 db, kb 20 centis bébicukkinit megmostam, keresztben ketté, hosszában négyfelé vágtam, így 8-8 darab lett egyből. A hajszálvékony szeletelt bacon is megfeleztem, és egyenként betekergettem vele a cukkini hasábokat, és a tepsibe, sütőfóliára sorakoztattam őket. Aztán mehet be a jó forró sütőbe körülbelül 15 percre. Látszik, amikor már szépen rásül a baconszalonna. Nagyon fontos a forró sütő és a gyors sütés, hogy a cukkini ne essen össze, inkább maradjon kicsit roppanós, a baconszalonna is legyen piros, ropogós rajta. Amikor már úgy látom, hogy majdnem jó, akkor én még kivettem és megszórtam reszelt parmezánnal, de bármilyen sajttal finom, ha nincs, anélkül is :) És még a sajtot gyorsan rásütöm 3-4 perc alatt.
Miközben sül, el lehet készíteni egy finom salátát, ez egy előre kevert palermói salátakeverékből, koktélparadicsomból, aszalt olajbogyóból, piros palermó paprikából kevert saláta, öntetként gyümölcsös balzsamecet, olívaolaj és kis só van rajta.
Így főételnek is tökéletes, egy pohár finom fehérborral. A baconbe tekert cukkinit akár hús mellé köretnek is lehet készíteni. Próbáljátok ki, garantált kedvenc lesz!